onsdag 19 oktober 2016

Prästslättsskolans elevråd

Elevråd den 18 okt -16.


På Prästslättsskolan har vi ett elevråd som träffas en gång i månaden.
Elevrådet är ett samlingsnamn för en grupp elever som representerar sina klasskamrater. Det är en representant från varje klass. Inför varje möte skickas diskussionsfrågor ut som diskuteras i klasserna på ett klassråd. Det klassen kommer fram till tar klassrepresentanten med sig till elevrådet. Elevrådet har en ordförande och en sekreterare som är elever från åk 6. 
Justeringsman är specialpedagog Kerstin som alltid deltar.
Rektorn deltar om inget annat kommer emellan.


Elevrådets uppgift är bland annat att stärka elevernas delaktighet på skolan och ge dem möjlighet att påverka.
På detta sätt ger vi eleverna inflytande. De får möjlighet att tycka till i frågor som rör dem.


Denna månads protokoll:


Nytt från elevrådet 18/10 -16.


Närvarande:
Alicia 6, Linus 6, Auron 5, Zahraa  5, Uno 4, Noa 3B, Elin J 2B, Svante 2A, Ashter 1A, Ivan 1B, Hasti 1C , Lily Fb, Ragnhild, Kerstin
Vi har i klasserna diskuterat olika frågor angående mobil användningen och detta är en sammanställning av vad som klasserna har tyckt.
  • Man skall ha lärt sig att hantera och ta hand om mobilen på rätt sätt innan man får en egen mobil. Lägsta åldern 7år.
  • På mobilen spelar vi olika spel, sms:a, ta bilder, kollar på Netflix, söka på internet, ringa, använder face-time, kolla på nyheter, lyssnar på Spotify& YouTube, spelar Pokemon Go,kolla på sociala medier.
  • En del tycker att man ska få använda mobilen högst 3h per dag, andra tycker bara någon gång i veckan, en liten stund på morgonen och en liten stund på kvällen, en liten stund mobilen och sedan göra något annat en stund, en del tycker det är bättre att titta på tv tillsammans med föräldrarna än att sitta med mobilen.
  • Hemma har en del speciella regler t.ex. först när läxan är gjord, att inte använda mobilen under middagen för det är oartigt, att använda mobilen något mer på helgen och mindre på vardagen, föräldrarna  bestämmer . En del använder den bara på helgerna.
STÄDDAGEN
Kerstin hälsar och tackar alla elever för att de gjorde så fint ute på skolgården och inomhus när vi hade städdagen.


KVARGLÖMDA KLÄDER.
Det är endast 1 månad sedan vi skickade iväg kvarglömda kläder och nu är det lika många kläder kvarglömda igen. Det är många större fina jackor som säkert tillhör mellanstadie-eleverna och många andra kläder. Alla måste gå och titta om ni hittar något som tillhör er.
AKTIVITETER
Joakim har utökat med aktiviteter utanför gymnastiksalen, fler kingrutor, och musik och lekar vissa dagar. Det är bra för det resulterar i att eleverna är lite utspridda på skolgården och alla har möjlighet att spela king på olika ställen.
Nästa elevråd tisdagen den 17/11 kl 10.00-10.30.
Diskussionsfrågor:
Hur upplever ni att arbeta med crome-books? Fördelar och nackdelar.
Hur upplever ni och föräldrarna ansvaret med att ta med datorn till skolan och ta hem den varje dag.
Andra funderingar kring crome-books som uppkommit.
Ordförande: Linus                    Sekreterare: Alicia  

Justeringsman: Kerstin