tisdag 1 oktober 2019

Vår matsal (reportage av medierådet)

Frågor

Vad heter ni?
Carola, Pia och Anna.

Hur känns det att jobba här?
Gillar ni att jobba här?
Ja det är kul (när det inte låter för mycket).

Varifrån får ni maten? Gör ni den här?
Maten kommer från Österslättsskolan. Vi lagar allt tillbehör själva
t.ex. ris, sås, sallader, men inte pastan.
Lov och studiedagar lagar vi maten själva.

Hur får ni idén vad ni ska laga för något?
Alla skolor har samma mat. Det bestämmer kostchefen.

Hur länge har ni jobbat här?
Carola 14 år, Pia 5 år och Anna 3,5 år.

Hur många år är ni?
Carola är 54 år, Pia är 50 år och Anna 58 år.

Vill ni berätta något mer?
Det är fint när man tackar för maten. Eleverna har blivit bättre på
att inte kasta mat. Matsalen är lite liten.


Charlie frågade om vi kunde få receptet på den goda filsåsen.
Här kommer ingredienserna:
Gräddfil, majonäs, senap, grillgurka, dill, salt, citronpeppar och
svartpeppar.


Pia, Carola och Anna hälsar att ni gärna får komma med idéer på
hur matsalen kan förbättras.
De vill också så småningom kallas för något annat än mattanter.
Kanske en tävling längre fram? I Göteborg kallas de som jobbar i
skolmatsaler för "bambabrudar".



Deras kontor.


Här tillagas potatisen.
Stora pastapaket.


Jättestor majsburk. Jämför med plommonet.

Jättestora kryddförpackningar. Nästan som mjölkpaket.

Diskmaskinen diskar rent på 2 minuter. Vi skulle vilja ha en sådan hemma (om den var lite tystare).



/Bonni, Charlie och Hugo, delar av medierådet